Matlagning och motivation

Vissa dagar känner jag mig måttligt taggad på att göra sånt där som jag borde. De gånger de där sakerna faktiskt bara är borden och inte måsten just då så kan det ibland vara läge att göra något helt annat för att få tillbaka motivationen till det där mindre roliga. Idag fick bli en sådan dag.

På morgonen satte jag igång ett surdegsbröd som har fått stå och jäsa nästan hela dagen. Det blev faktiskt rätt bra trots att jag på sistone inte matat surdegen alls så ofta som den skulle behövt och dessutom gick helt på känn med receptet. Efter att ha sett förra veckans Ernst i Toscana vid lunch blev jag sugen på att göra pasta och så fick det bli. Färsk pasta med fänkål, vitlök, citron och parmesan!

_MG_7949_MG_7954_MG_7960
Ikväll tog jag en promenad till närmaste mataffär eftersom jag annars vore utan kaviar till frukostägget och en rödlök var det enda som fattades till det jag tänkt laga till middag imorgon. För ovanlighetens skull köpte jag en kasse (man måste ju ha en till soporna ibland) och fick mina (iofs bara två) varor nerpackade av den som satt i kassan. Lite ovanligt trevligt ändå!

På vägen hem passerade jag en äldre man som rensade under ett träd i sin trädgård sittandes på en rullator. Så härligt med vår! Nu känner jag mig lite mer taggad på att tag i sånt där som jag borde!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s