Mitt 2014 – Juni till Augusti

Web-6159

Efter ungefär en vecka hemma i Skellefteå bar det iväg på tågluff. Första anhalt – Neapel. Måttligt nyttig frukost på hotellets takterass i redan gassande sol.

Web-6172

Vi gav oss ut för att utforska stadens gator och gränder. Lite spännande eftersom vi inte lyckades få tag i någon karta annat än de som fanns på skyltar längs vissa vägar. Kruxet var att de kartorna liksom satt upp och ner och bak och fram om man jämför med hur, åtminstone jag, håller en karta i vanliga fall.

Web-6260

Lunchen blev pizza Margeritha som sägs komma från Neapel och friterade sardiner med pressad citron. De där sardinerna alltså…. mmm…

Web-6402

Vi åt på samma restaurang båda kvällarna och andra kvällen kom denne herre och hälsade på oss och ville fotas med oss och maten. Ägaren gissade vi?!

Web-6441

Nästa anhalt på resan var Rom. Bland annat detta klassiska turistmål betades av. Rätt mäktigt måste jag säga!

Web-6498

Vi vandrade vidare och konstaterade att Rom var klart mer lättnavigerat än Neapel.

Web-6586

Kvällens middag blev pizza på lösvikt. Kanske inte låter så spännande men galet vad god den var!

_MG_6671

Morgonen efter hann vi med en guidad tur från Spanska trappan, förbi bland annat Pantheon för att till sist hamna i Vatikanen. Dessutom fick vi en historielektion och lärde oss bland annat att Rom är byggt i lager, som en tårta. Vissa byggnadsverk har hissats upp till dagens marknivå, så mycket som 7-8 meter över sin ursprungliga nivå.

_MG_6711

Efter att ha irrat runt i tokvarma Rom för att hitta metron och kunna hämta packningen rullade vi vidare mot Bologna. Väl framme blev vi tipsade om en mysig restaurang och gav oss ut för att äta middag. Förrätten bestod av spenattortellini med salviasmör. Mumma!

_MG_6753

Nästa morgon gav vi oss ut för att utforska Bologna. När det började bli dags för lunch och vi fick syn på ett ställe med röd- och vitrutiga dukar och olivoljan och parmesanen redo på bordet blev valet enkelt.

_MG_6744

Vi behövde inte ångra oss. Den där lasagnen är nog den godaste jag ätit! För att inte tala om salamin!

_MG_6759

Vi vandrade vidare och började jaga verktyg för pastamakeri. Det var lättare sagt än gjort. Det är visst extremt viktigt att uttala ordet pasta på precis rätt sätt för att italienarna ska förstå vad man säger. Efter att ha pratat med ett helt gäng olika personer lyckades vi tillslut hitta det vi sökt. Det häftigaste var dock att på vägen hamnade vi i ett litet hål i väggen där två kvinnor stod och gjorde tortellini i mängder. Det hade kavlat ut pastadeg som täckte ett helt bord, skurit den i fyrkanter och stod som bäst och klickade ut fyllning. Självklart visste de vart vi skulle gå!

_MG_6885

Vi lämnade Bologna för nästa anhalt, Cinque Terre. Dagen ägnades åt att vandra runt i den av de fem byarna vi bodde i Riomaggiore.

Web-1

Det var rätt mycket turister men vi hittade en lekpark med fin utsikt som ingen annan hittat. Där satt vi och åt lite frukt och avundades ägarna till alla citronträden! (Frukten vi åt var dock inte citron)

Web-7062

Uppdrag dag två i Cinque Terre: hinna se kvarvarande fyra byar. Vi började med att åka tåg till byn längst bort.

Web-7065

Därifrån vandrade vi till nästa längs stigar och hysteriskt branta (!!!) trappor. Det kändes i benen men vackert var det! När vi kom fram blev det lunch. Till tredje byn blev det tåg och sedan gällde det att kuta i trappor igen för att ens kunna komma fram. Belöningen blev glass och granita på byns egna citroner. Sedan var det bara att ta trapporna ner till tåget igen och rulla mot sista outforskade byn. Där blev det bad och middag. Intensiv men härlig dag och vi nådde vårt mål!

_MG_7209

Efter en natts vila åkte vi vidare mot sista anhalten i Italien, Como. Hostelet vi skulle bo på låg uppe på en (rejäl) höjd och vägen dit innefattade en sluttande skogspromendad. Vägen genom skogen var inte helt lätt att hitta och vi gick alldeles för långt och fick rejält mycket längre och brantare promenad än nödvändigt. Hjälp vad vaderna protesterade! Tillslut kom vi fram och firade med stretching. Det var tack och lov värt promenaden. Hostelet låg på en otroligt vacker plats och personalen var helt underbar!

_MG_7392

Självklart fick vi inte nog av två dagar av hysteriskt branta promenader utan tog bussen en timme längs Lake Como och gav oss av uppåt igen.

_MG_7421

Vi belönades med magnifik utsikt.

_MG_7425

Den lilla kyrkan där uppe var vårt slutmål.

_MG_7483

Plötsligt hade vi lämnat Italien och satt och åt kebab (mitt livs godaste) i München, där man inte får betala med kort på tågstationen!!!

_MG_7487

Efter en natt på tåg gick vi på upptäcktsfärd i Hamburg.

_MG_7560

Vårt sista stopp på luffen blev Köpenhamn. Där kan man t.o.m. betala med kort på mobila snabbmatsställen! Dessutom är de grymma på ekologiskt!

_MG_7597

Väl tillbaka i Sverige hann jag med ett snabbt stopp i Stockholm och ett besök hos mina tremänningar mitt i en husflytt. Sedan kom resten av familjen och plockade upp mig och vi tog färjan över till Gotland.

_MG_7600

Där väntade en veckas semestrande tillsammans med släkten som skulle toppas med bröllop! Jag fick i uppdrag att fota bröllopsbilder så därför fick Amanda agera provmodell när jag kollade in möjliga fotoplatser.

_MG_7637

Min numera ingifta kusins föräldrahem ligger precis vid ett naturreservat med en hel massa orkidéer. Vi fick en guidad tur av hans brorsson!

_MG_7644

När vi kom tillbaka till huset blev vi bjudna på fika i trädgården. Trots att vi var en hel hög som klampade in oanmälda och det dessutom var första gången vi sågs så togs vi emot med, bokstavligt talat, öppna armar. Så underbara människor!

_MG_7732

Under dagarna innan bröllopet åkte vi och ena kusinskaran runt på några av alla toppenställen på ön. De hade aldrig varit på Gotland förut så vi ville visa så många guldkorn vi hann med!

_MG_7767

Blåelden stod i blom.

_MG_7784

Sofia var fin.

_MG_7813

Solnedgången var magisk.

_MG_7836

Amandas örhänge representerade Västerbotten.

_MG_7862

Kusiner posade med raukar.

_MG_8030

Plötsligt blev det lördag och dessa stiliga herrar sa ja!

_MG_8157

Det var en fantastiskt härlig vecka och ett väldigt fint bröllop. Så kul att få träffa hela Jakobs underbara familj och en massa andra sköna människor!

_MG_8359

På vägen hem stannade vi till vid mina vänners sommarhemma. Jag ”glömde” berätta att jag hade med mig en hög kusiner förutom familjen men hela högen blev bjudna på fika och jag fick stanna och hälsa på!

Web-8603

Som sig bör så blev det Sofias födelsedag där några dagar in i juli och det bjöds på surdegspizza ute på gräsmattan.

Web-8666

Under Trästocksfestivalen jobbade jag några dagar som personlig assistent men den kvällen när bästa Linnea Henriksson spelade var jag ledig och kunde fota lite!

_MG_9198

Denna numera dragspelerska fyllde jämnt och det firades med öppet hur eller kanske snarare öppen trädgård!

_MG_9045

Jag och Marta hade dagen till ära skrivit ny text till Mamma mia!

_MG_9312

I augusti spelade vi i On Duty en fantastiskt rolig och svettig konsert tillsammans med Samuel Ljungblahd.

Web-9370

Andra delen av augusti ägnades till stor del åt att plocka bär och frysa in grönsaker inför vintern.

_MG_9452

Två av mina Oslo-boende kusiner kom på besök.

_MG_9497

Jag hälsade på faster och fick första provsmakningen av hennes plommon. Så fantastiskt goda!

_MG_9510

Jag hjälpte till att flytta om lite får.

_MG_9576

Morgonen efter fick jag mata flasklammet innan jag åkte hem.

_MG_9618

Så blev det tillslut mammas födelsedag och jag bakade tårta åt henne. Tyckte det passade bra med mycket blommor! 😉

_MG_9610

Någonstans där i slutet på juli och början på augusti hann jag visst jobba en månad i bageriet på caféet i Skråmträsk också. Hur som helst. Efter att jag och mamma haft gemensamt födelsedagsfirande på hennes födelsedag så var det dags för mig att åka upp till Piteå för sista läsåret på Musikhögskolan!

Ursäkta världens längsta blogginlägg men det är ju så roligt att fota på sommaren! Att läsa hela vägen hit är helt frivilligt och kanske något av en bedrift!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s