Det susar genom livets strid

Web-9966 November är snart slut, dagens ljusa timmar är få och ingen snö har ännu lagt sig för att stanna. Men nu är det inte många dagar kvar till första advent och det blir äntligen dags att hänga upp julgardinerna och tända stjärnor i fönstren. Då blir mörkret alltid lite mer uthärdligt.

Lördagen, dagen innan första advent, har för mig alltid inneburit julmarknad på EFS hemma i Ursviken. Självklart är detta år inget undantag. I fredags kokades det hårda karameller i drivor och i lördags gjorde jag en omgång kola efter mormors mormors recept.
Måndag i första adventsveckan innebär kransbindarkväll och eftersom jag faktiskt var hemma så kunde jag ju hjälpa till i år. Den där doften av enris alltså, helt underbar! Web-9971Web-9974
Web-9976
Nu hänger kransarna där i garaget och väntar. På lördag ska de förhoppningsvis få ägare allihop och pengarna de samlar in hamna någonstans där de verkligen behövs!

När marknaden är över så blir det adventskonsert och på söndag då är det dags att tända första ljuset och gå till kyrkan för den bästa psalmsöndagen på hela året.

O mänsklighet, ställ dörrn på glänt – det är advent, det är advent!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s