Tjälknöl vs Fettknöl

Idag hade vi i min basgrupp bestämt oss för att gå och äta lunch för att fira att vi är klara med våran rapport, och då också alla uppgifter i nuvarande AUO-kurs. På menyn stod potatisgratäng med tjälknöl och rödvinssås. Det lät ju lovande sådär på förhand. Potatisgratängen och såsen var det inget fel på men köttet var…inte lika tilltalande. Att högrev är fettsprängd var väl ingen överraskning men nu var det snarare köttsprängd fettbit. Stora sjok med bara fett. Tack och lov att skivorna var tunna! Det smakade väl skapligt men man fick rensa ut köttet. Framför allt så såg det inte aptitligt ut!!! (Observera att tjälknöl serveras kallt!) Inte okej!

Lagom till middag kom jag hem till Ursviken där mina föräldrar passande nog (och helt ovetandes om dagens tidigare händelser) lagat tjälknöl på älg med rotsaksgratäng, maskrosgele (det är gott jag lovar!) och husets tomater. Förstå vilken revanch på lunchen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s